آغاز: بسمله ثنايی كه شايان جناب مستطاب حضرت سبحانه و تعالی است ، بجز از ذات پاک نیاید پس السنه بندگان چنین ذاتی را بغیر لا احصی ثناء علیک چه ستاید ... اما بعد بر رای حذاقت پیرای طالبان حرف تحقیق و حکیمان ذی تدقیق محتجب نماند ...
انجام: . . . اثر كلی دارد و هم به امراض سرد نفع دارد و هم بعلل حار سبحان ربّك ربّ العزة عما يصفون و سلام علی المرسلين والحمدلله رب العالمين فقط تمّت.
اسم کتاب و نام هر بخش از آن در بالای تمام صفحات کتاب آمده است.
خاتمه الطبع و قطعه تاریخ طبع= ۱۲۹۲ق. (ص۵۶۸)
تزئینات متن:
تزئینات نسخه:
نوع خط:
سرلوح دار، مجدول
صفحه عنوان مجدول همراه با طرح گل و بوته
نستعلیق
فهرست کتب طب موجوده در مطبع نولکشور به زبان عربی، فارسی و اردو به ترتیب حروف هجا (ص۵۶۸)
قرابادين در اصطلاح طبی، مجموعه لغات و اسماء ادويه را می گويند كه اغلب به ترتيب حروف الفبا نوشته شده و خواص آن را بيان می کنند. مؤلف در وجه تسميه كتاب، می گويد كه چون او از پيروان عبدالقادر گيلانی بوده، نام كتاب را قرابادين قادری نهاده است. کتاب مشتمل بر بيست و سه بابست : ۱- در ادويه سر. ۲- در ادويه چشم . ۳- در ادويه گوش . ۴- در ادويه بيني ۵- در ادويه لب . ۶- در ادويه دندان و لثه . ۷- در ادويه دهان و حلق . ۸- در ادويه خناق وذبحه . ۹- درادويه حنجره وقصبه ريه ومری . ۱۰- در ادويه شش و سينه . ۱۱- در ادويه دل . ۱۲- در ادويه معده . ۱۳- در ادويه جكر و زهره و سپرز و يرقان . ۱۴- در ادويه امعاء وقولنج واسهال و زحير وسحج و ديدان .۱۵- درادويه گرده ومثانه . ۱۶- درادویه مقعد ورحم وبواسير. ۱۷- در ادويه پستان وخصيه وآلت . ۱۸- در ادويه مفاصل و وجع الظهر وغيره ۱۹- در ادويه تبهاء. ۲۰- درادويه اورام وبثور وجرقع و جرب وقوبا وبهق وجذام واحتراق جلد ۲۱- در ادويه سقطه و ضربه . ۲۲- در تدبيرمسافران وادويه كه بحالات اهل سفر تعلق دارد. ۲۳- در ادويه سموم و ملسوع وملذوع و تدبير ازسم .