/ ابوالحسن فرخی؛ مصحح و دیباچه نویس: محمدمهدی بن مصطفی الحسینی بدایع نگار
کاتب: عباسعلی
طهران:
: حسب فرموده میرزا مهدی خان بدایع نگار
، ۱۳۰۱ق.
( کارخانه :آقا میرمحمد باقر )
۱۹۴ ص.
:سرلوح دار؛ مجدول؛ دو ستون؛ راده
؛ قطع : ۲۰ سم.
فارسي
منتخبی است از سروده های او در ۲۵۰۰ بیت
آغاز دیباچه :بسمله بنام خداوند هفت آسمان/ خداوند نام وخداوند جان ... اما بعد معروض رای مهر آرای صاحبان دانش میدارد بندۀ خاکسار خداوند ماه و هور چاکر شاهنشاه منصور المحتاج الی رحمة الله الغنی محمدمهدی ابن مصطفی الحسینی التفرشی الملقّب به بدایع نگار...
انجام:... زلف سیهت بلای من چندین است/ باز این چه بلای خط مشک آگین است.
انجامه:حسب الفرموده سر کار مقرب الخاقان اقای میرزا مهدیخان بدایع نگار نایب الوزاره سمت اتمام پذیرفت حرر عباسعلی فیسنه ۱۳۰۱.
نوع خط:
نستعلیق
حواشی اوراق:در حواشی معانی بعضی کلمات متن آمده است .
مهر بیضوی با سجع «مهدی بن مصطفی حسینی (ص۱۹۲)؛ ثبت ۸۳۵۳۹: یادداشت در باب کتاب به همراه مهر بیضی با سجع «المحتاج الی الله اسمعیل» و مهر بیضی با سجع «عبدالحسین ابن اسمعیل ۱۳۴۲» در صفحه افتتاح؛ ثبت ۱۰۳۵۰۶: مهر کتابخانه سعید نفیسی با درج نمره ۹۴ در صفحه افتتاح. ؛ ثبت ۸۲۰۸۲: یک بیت از اشعار فرخی در صفحه افتتاح دست نویس شده است «دوست دارم کودک سیمین بربیجاده لب/ هر کجا ز ایشان یکی بینی مرا آنجا طلب»؛ مهر بیضی کوچک با سجع «بدایع نگار» (ص۷)؛ ثبت ۸۳۵۳۹: یادداشت تملک از اسمعیل به تاریخ رجب المرجب ۱۳۰۲ (ص۱۹۳)
واژه نام در حواشی
فرخی سیستانی شاعر بزرگ اوایل قرن پنجم است . وی یکی از بهترین شاعران قصیده سرای ایران است . این اثر که گزیدهی دیوان فرخی است حاوی قصایدی است که در سادگی و روانی و استحکام ممتاز است . موضوع بسیاری از قصاید ، مدح سلطان محمود و دیگر امرای وقت است و در این میان به توصیف بهار نیز پرداخته است .
ثبت ۸۲۰۸۲: از مجموعه کتب اهدائی عبدالحسین راجی؛ ثبت ۸۳۵۳۹: از مجموعه کتب اهدائی مرحوم علی اصغر حکمت