/ محمدباقربنمحمدتقی مجلسی؛ مصحح: محمد التستری الجزایری، کاتب: محمد علی ابن نذر حسین الموسوی
[بی جا]
: محمد علي ابن نذر حسين الموسوي
، ۱۳۰۱ ق.
۳۰۲ ص.
: سرلوح دار؛ مجدول؛ راده
؛ قطع : ۲۵ سم.
فارسي
آغاز:بسمله الحمدالله ... اما بعد چنین گوید تراب اقدم اقدام مومنین و خادم طلبه علوم ائمه طاهرین محمدباقر بن محمد تقی حشره الله مع موالیه المطهرین...
انجام:. . . که برای مردم شایسته تر باشد بهترین مردم کسی است که مردم از او منتفع شوند.
انجامه: چون این اول کار داعی و ابتدای نوشتن است امید از ناظرین میدارم که بد بودن خط را عفو فرمایند و بنظر عیب پوشی ملاحظه فرمایند و انا اقل السّادات و الطلّاب محمدعلی ابن سلالة السّادات و الاطیاب السّید نذر حسین الموسوی مد ظله العالی.
عنوان مطالب در بالای صفحات آمده است.
نوع خط:
تزئینات نسخه:
نستعلیق
صفحه عنوان مجدول با نقش گل و بوته
کتاب حاضر دارای ۱۴ باب و هر باب دارای چند فصل میباشد . باب اول در آداب لباس ، باب دوم در آداب پوشیدن و سرمه کشیدن ، باب سوم در آداب خوردن و آشامیدن ، باب چهارم در فضیلت ترویج و معاشرت زنان و ترتبیت فرزندان ، باب پنجم در آداب مسواک کردن و سر تراشیدن و شانه کردن ، باب ششم در آداب بوی خوش کردن . . . باب هفتم در آداب حمام رفتن و دارو کشیدن ، باب هشتم در آداب خوابیدن و بیدار شدن ، باب نهم در آداب حجامت و تنقیه ، باب دهم در آداب معاشرت مؤمنان و حقوق اصناف ایشان ، باب یازدهم در آداب مجالس ، باب دوازدهم خارج شدن و داخل شدن به خانه ، باب سیزدهم در آداب سوار شدن و راه رفتن و زراعت نمودن و باب چهاردهم در آداب سفر که در انتها دارای یک خاتمه میباشد . در انتهای این نسخه دو قصیده کوتاه از عباس آمده است.