آغاز: بسمله. الحمد لله علي الائه و اشکره...پس بسياري از طالب علمان بودند که آسان نبود از براي ايشان تحصيل کردن علم را و اگر چه جهد ميکردند نفع نميبردند از معناهاي آن علم ...
انجام: از جانب خدا و آن کتابرا تمام گذاشته است کتاب طب الائمة و کسي که او را مطالعه کند مييابد مسائل طب علمرا بقدر آنچه او را در کار است.
"آداب المتعلمين" رساله مختصري در دوازده فصل شامل دستورات اخلاقي که استادان و شاگردان بايد آنها را بکار بندند تا در تحصيل مراتب علمي و ايماني موفق باشند. عناوين فصول آن عبارتند از: 1. في ماهية العلم و فضله. 2. في النية. 3. في اختيار العلم و الاستاد و الشريک و الثبات. 4. من الجد و المواظبة و الهمة. 5. في بداية السبق و قدره و ترتيبه. 6. في التوکل. 7. في وقت التحصيل. 8. في الشفقة و النصيحة. 9. في الاستفادة. 10. في الورع في التعلم. 11. فيما يورث الحفظ و النسيان. 12. فيما يجلب الرزق و يزيده. در مورد مولف اين کتاب اختلاف وجود دارد مشهور بين علماي شيعه آن را از تاليفات خواجه نصيرالدين طوسي مي دانند ولي عده¬اي بر اين باور هستند که اين کتاب همان کتاب "تعليم المتعلم" شيخ برهان¬الدين زرنوجي حنفي (519ق.)است. رساله حاضر ترجمه مختصري از اين رساله است. (الذريعة 1/26، 28؛ آستان قدس 1/26؛ دايره¬المعارف بزرگ اسلامي 1/165)
نوع خط: نسخ و نستعليق
جلد: گالينگور سرخ مقوايي، عطف چرمي مشکي، جديد
عناوين سفيد مانده است؛ در حاشيه تصحيح شده است؛ مهر مربعيشکل با سجع "العبد الراجي الحسيني" در صفحه 135.