سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره سیتوپلاسمی برگ چای سبز (Camellia sinensis) برای نانوبیوکامپوزیت ضد میکروبی با صمغ آلژینات و نانوسلولز باکتریایی
کوثر فقری
کشاورزی
۱۴۰۱
۸۲ص.
سی دی
کارشناسی ارشد
صنایع غذایی گرایش زیست فناوری مواد غذایی
۱۴۰۱/۰۶/۲۹
نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه برگ چای سبز موسوم به روش سنتز سبز، تولید شد. نانوذرات نقره سنتز شده، جهت افزوده شدن به فیلم آلژینات که یک بیوپلیمر پلی ساکاریدی است و برای تولید فیلم استفاده میشود، حائز اهمیت است. این بیوپلیمر به دلیل آبدوست بودن برای استفاده به عنوان فیلم مشکلاتی را دارا میباشد که این مشکلات استفاده از آن را محدود میسازد. در این تحقیق جهت بهبود خواص فیلم آلژینات و رفع ضعفهای این فیلم نانوذرات نقره و نانو سلولز به تنهایی و بهصورت یکجا به آن افزوده شد و تغییرات خواص مربوط به فیلم، قبل و بعد از افزوده شدن آنها بررسی شد. یافتههای حاصل از آزمایش¬های مختلف نشان داد که هنگام افزودن نانوذرات نقره، ضخامت و محتوی رطوبت افزایش یافت. همین نتایج در ارتباط با ضخامت و محتوی رطوبت در هنگام افزودن نانوسلولز و همچنین افزودن هر دو نانوسلولز و نانوذرات نقره همزمان به فیلم آلژینات صادق است. علاوه بر این با افزودن نانوذرات نقره و نانوسلولز و افزودن همزمان هر دو نانوذره و نانوسلولز استحکام کشش نهایی کاهش یافت. نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که فیلم آلژینات قبل از افزودن نانوذرات نقره و نانوسلولز دارای خلل و فرج میباشد بعد از افزودن نانوسلولز مقداری از این خلل و فرج پر و سطحی صاف بدست آمد همچنین بعد از افزودن نانوذرات نقره و نانوسلولز هم این خلل و فرج پر شده و پخش یک دست نانوذرات مشاهده شد با این تفاوت که سطح فیلم اندکی ناهموارتر از قبل شد. آزمون شفافیت کاهش محسوس و معنی داری را با افزودن نانوذرات نقره و نانوسلولز و هر دو اینها به شکل همزمان نشان داد. علاوه بر این خواص ضدمیکروبی این فیلم که در برابر دو باکتری اشرشیاکلای و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد نتایج مطلوبی از ضدمیکروبی بودن آن ارائه داد. آزمون حلالیت هم در هنگام افزودن نانوذرات نقره افزایش نشان داد که میتواند به دلیل حلال بودن نانوذرات در آب باشد. اما افزودن همزمان نانوذرات و نانوسلولز باعث کاهش حلالیت شد که این نیز میتواند به دلیل افزایش ماده خشک فیلم باشد. اسپکتروسکوپی فروسرخ نیز که برای سنجش گروههای عاملی و پیوند های ایجاد شده در فیلم انجام شده بود تعامل مناسب و سازگاری را بین آلژینات خالی و نانوسلولز و نانوذرات نقره افزوده شده، نشان داد.
Abstracet: Silver nanoparticles were produced by using the aqueous extract of green tea leaves and then added to the prepared sodium alginate film. The changes resulting from the addition of these silver nanoparticles to the sodium alginate film were measured by different methods and tests. The results showed an increase in thickness and moisture content. Also, the presence of voids before and after adding nanoparticles to the sodium alginate film was checked with a scanning electron microscope, and the results showed a decrease in voids. In addition, examination of the physical properties of sodium alginate film after the addition of silver nanoparticles showed a decrease in tensile strength. Also, in the investigation of antimicrobial properties created by silver nanoparticles in sodium alginate film, it was observed that this film inhibited the acceptable growth of two bacteria, Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Other tests such as solubility, FTIR, transparency, DLS were also performed on this film and the results were analyzed.
Green synthesis of silver nanoparticles using green tea (camellia sinensis) cytoplasmic extract for antimicrobial nanobiocomposite of bacterial nano-cellulose alginate gum.