نسخه حاضر در كتابخانه مدرسه عالي شهيد مطهري (ره) و كتابخانه مجلس شوراي اسلامى موجود است.
نسخه چاپی موجود در آستان.
آغاز: بسمالله ... الحمدلله الذی وهب الحیوه و القوی و افاض العقل لیغلب بهالهوی ... و بعد فیقول المذنب الخاطی الخاسر القاصر ...
انجام: ... محمدباقر بن محمدتقی عفی الله عن جرائهما و الحمدلله اولا و آخرا و ظاهرا و باطنا و صلیالله علی سیدالمرسلین محمدصلی الله علیه و آله الطیبین الطاهرین.
نوع خط:
نوع جلد:
نوع جلد:
نوع جلد:
نوع جلد:
تزئینات جلد:
تزئینات نسخه:
نوع کاغذ:
نسخ
جلد مقوایی، روکش تیماج مشکی. (۲۴۲۴)
صحافی جدید، جلد مقوایی، روکش گالینگور زرشکی با عطف مشکی.(۲۳۹۹)
این نسخه به ضمیمه صورت وقفنامهها و موقوفات حضرت مستطاب اجل اکرم مشیرالسلطنه است، وقفنامه مدرسه و مسجداقصی به خط محمدصادق تویسرکانی است.
در حاشیه تصحیح صورت گرفته با اختصار (صح) می باشد.
در حاشیه کلمات و عبارات جا افتاده متن نوشته شده است.
در حاشیه با شماره هایی به متن ارجاع شده است.
حواشی زیادی با نشان « محمد الحسینی» است.
در روی صفحه عنوان مصحح به توضیحاتی در مورد تصحیح اغلاط چاپی و محتوایی که به دلیل نوع چاپ سنگی رخ داده پرداخته است.
دارای مهر بیضوی با سجع " ناخوانا" روی حاشیه صفحه ۲. (۲۴۲۴ - ۲۳۹۹ - ۲۳۹۶)
دارای دستنوشتههایی با مضمون " کل شی هالک الاوجهه ۱۳۴۹ شهر شعبان" روی صفحه عنوا. (۲۳۹۶)
دارای دستنوشتهای با مضمون " امانت در نجف اشرف به آقای حاج میرزا عبدالحسین آقا امینی نجفی تبریزی خواهد رسید فی شهر شوال ۱۳۵۷ الاحقر احمد امنینی ... " روی صفحه عنوان. (۲۳۹۶)
دارای یادداشت تملک با مضمون " کیف اقول هذا ملکی و الملک لله الواحد القهار اقل ... سراج" در صفحه آخر وقفنامه. (۲۳۹۶)
دارای دستنوشتهای با مضمون " اهدائی جناب آقای تولیت عظمی در سال ۱۳۴۰ خورشیدی مدیر کتابخانه آستانه مقدسه قم امضا سید ناصرالدین آرام". (۷۴۶)
نسخه دارای فهرست محتوا در ۱۷ صفحه ابتدا است.
ج.۱. باب توحید
0
محمدباقر مجلسی عالم دینی ،فقیه، محدث،متکلم و شاعر،متخلص به مشتاق.مشهور به علامه مجلسی بود .وی از دانشمندان بزرگ اواخر حکومت صفوی است ، که با پشتکار فوقالعاده و تصنیف و تالیف کتب و تدریس علوم اسلامی و تربیت شاگردان بسیار ،بزرگترین خدمات را به جامعه اسلامی عرضه نمود . ملا محمدباقر در آخرین سال سلطنت شاه عباس و در عصر مرجعیت میرداماد در اصفهان بدنیا آمد . او دوره جهار تن از سلاطین صفوی : شاه صفی ، شاه عباس دوم ، شاه سلیمان و شاه سلطان حسین را درک نموده است . او بیشتر تحصیلاتش را در حوزه پدرش ، علامه مجلسی گذراند. «مرآةالعقول»، در شرح اخبار آل رسول(ع) ، شرح « اصول، فروغ و روضه کافی » است و همچنین مولف در این کتاب از توحید و وحدانیت خدا آغاز میکند و به صفات قابل تامل او میپردازد، سپس وارد صفت علم میشود و پس از تعریف آن و اقسامش وارد بر بحث بسیار مهم امامت میشود و در بیان احوال ، اهمیت، اقوال و شخصیت امامان دوازده گانه شیعه میشود و کتاب را به پایان میبرد. در آخر کتاب صورت مجموع وقفنامه های موقوفات احمدخان مشیرالسلطنه در ۱۲ص. آورده شده است