نسخه حاضر در کتابخانه ملیُ، كتابخانه بنياد دايرة المعارف اسلامی، کتابخانه موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران، كتابخانه بزرگ آيت الله العظمي مرعشی نجفی (ره)، كتابخانه مجلس شورای اسلامى، كتابخانه مدرسه عالی شهيد مطهری (ره)، كتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران، كتابخانه مركزی و مركز اسناد دانشگاه تبريز موجود است.
نسخه چاپی آن در کتابخانه آستان موجود است.
آغاز (ج.۲): بسمالله ... مطلع الشمس است آنشهریکه جان/ با وجودش مینبیند در جنان ....
انجام (ج.۲): ... شهادت ایشانرا بخط شریف و خاتم منیف هر یک در خاتمه این مجلد مخلد ساختیم وهذه صوره ذلک الدرهم و ما رسم فی طرفبه من النقش و الرقم.
نوع خط:
نوع جلد:
تزئینات جلد:
نسخ .
جلد مقوایی با روکش تیماج سبز. (۵۹۴)
جدولکشی ضربی. (۵۹۴)
حواشی اوراق:
یادداشت های مربوط به نسخه :
در حاشیه کلمات و عبارات جاافتاده متن نوشته شده است.
در حاشیه بعضی از صفحات توضیحی در مورد متن آمده است .
در انتهای کتاب و بعد از جلد سوم تقویم سال ۱۳۰۳ ق . و فهرست اسامی سلاطین و شاهزادگان و امیرزادگان و دوایر دولت فهرست ممالمک محروسه و ممالک خارجه آمده است .
دارای ۳ مهر بیضوی با سجع "ناخوانا" در صفحه ۴۶۶. (۵۹۴)
دارای مهر خشتی با سجع "ناخوانا" در صفحه ۴۶۶. (۵۹۴)
در جلد دوم آن » فهرست کتب آستان مقدس امام رضا آورده شده است . (۴۶۹ - ۵۰۰) ۰
این کتاب چون قسمت اعظم کتاب مطالبی است که مربوط به خراسان و بلاد و افراد سرشناس این خطه که سرزمین امام رضا (ع) است پرداخته ، مؤلف آنرا مطلع الشمس نام نهاده است این اثر در سه جلد تالیف شده است و به اعتباری جلد سوم مرات البلدان ناصری است و در حقیقت دائرة المعارف بزرگى است که به لحاظ دارا بودن اطلاعات بسیار گسترده و متنوع در جغرافیا و تاریخ و فرهنگ و هنر در زمینه هاى گوناگون، از اهمیت برخوردار است.گویا تصحیح و تحقیق جدیدى از این اثر به کوشش دکتر ستوده صورت پذیرفته در این سه مجلد وضع جاده تهران به مشهد را از لحظه خروج کاروان ناصرالدین شاه از دارالخلافه تهران تا ورود به مشهد از راه دماوند و فیروزکوه و بسطام و بجنورد و قوچان، منزل به منزل وصف مى کند و اوضاع هر یک از شهرها و دیه ها را شرح مى دهد..