؛ تصحیح الحاج شیخ محمد الواعظ الطهرانی (معروف به سلطان المحققین)
: حاج شیخ آقابزرگ نظام الواعظین (کارخانه سید مرتضی)
، ۱۳۲۵ق.=۱۲۸۵ .
: زینالعابدین خوانساری (۱۳۲۵ق.)، حاج شیخ آقابزرگ نظام الواعظین (کاتب زندگینامه مولف در بخش آخر کتاب)
قاجار
۴، ۳۰۰ص.
: علائم راده.
؛ وزیری.
نسخه حاضر در کتابخانه ملی و كتابخانه دانشكده ادبيات دانشگاه تهران، کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی موجود است.
نسخه خطی و چاپی در کتابخانه آستان موجود نیست.
آغاز: بسمالله ... اعوذ بالله السمیع بمقال الابرار و الاشرار العلیم بفعال الاخیار و الفجار من الشیطان الرجیم و تاج رحمه ملک الجبار و نستعین باسم الله العظیم الرحمن الرحیم لحمد من الیه یصعد ...
انجام: ... رسول الله صلی الله علیه و آله از عالم ملکوت بوده و هنگامی بوده که رسول الله بیان وقایع واقعه صفر ... و در مکه ظاهرا بیان میکرد.
تاریخ تالیف: ۱۲۸۹ق.
نوع خط:
نوع جلد:
نوع جلد:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
تزئینات نسخه:
نسخ
جلد مقوای روکش تیماج عنابی. (۲۹۵۰)
جلد مقوایی با روکش گالینگور قهوهای و عطف تیماج قهوهای. (۲۹۴۸)
فرنگی.(۲۹۴۸) (۲۹۵۰)
جدولکشی ضربی. (۲۹۵۰)
حاشیه های کتاب که دارای سه خط است
محمدمهدی میرزا المدعو به سلطان ملک میرزا ، سرورالدوله (دختر سلطان مراد میرزا الحاج حسام السلطنه)
در حاشیه تصحیح صورت گرفته با اختصار (صح) می باشد.
حاشیه کتاب در ارتباط با متن و همراه با معانی واژهها است.
در حاشیه کلمات و عبارات جا افتاده متن نوشته شده است.
کتاب مشتمل بر یک مقدمه و دو عرجه و یک خاتمه میباشد. اما مقدمه مشتمل است بر پنج عرجه. اول عرجه تفسیریه است و در بیان آیات قرآنیه که دلالت بر معراج دارد و بعضی از کیفیات معراج از آن مفهوم و مستفاد میشود و در این عرجه پنج عرجه مندرج است اولی عرجه ایمانیه دو تفسیر آیتین واقعتین در آخر سوره بقره است که خداوند سبحان سید پیغمبران و امتان آن بزرگوار را وصف فرموده مدح میفرماید بواسطه ایمان ایشان. دوم عرجه اسرائیه است در بیان آیه (سبحان الذی اسری بعبده) سیم عرجه نجمیه در تفسیر و تاویل هیجده آیه از اوایل سوره مبارکه و النجم چهارم عرجه سوالیه در تفسیر دو آیه وافی هذایه، پنجم عرجه رویائیه در بیان آیه مبارکه (و ما جعلنا الرویا التی اریناک الا فتنه) - عرجه دوم استدلالیه است در بیان استدلال کسانیکه قائلند بمعراج روحانی آنجناب و تزییف و تسقیم آن ادله تفصیلا سیم عرجه استحانیه است در بیان اموریکه رفع استبعاد و استغراب معراج جسمانی آنجناب - چهارم عرجه علیه است در او او معلوم میشود سبب تشریف بردن سید کاینات علیه افضل الصلوات و التحیات بمقام قاب قوسین او در شب - پنجم هفوفیه در بدایع مخلوقات آسمان پنجم - ششم عروسیه در آنچه بدین ظاهر در آسمان ششم ملاحظه فرمود - هفتم عرجه نوریه در مشاهده ملائکه عظمت که حضرت احدیت در آسمان هفتم خلق فرموده - هشتم عرجه عرشیه در غرابت شجره سده المنتهی و عرش الهی - نهم عرجه خطابیه در خطابات و مکالماتیکه خداوند رحمن با پیغمبر آخر الزمان فرموده و بعضی را مقدم است که در او حل معظلات و مشکلات ذی المقدمه میشود بعون الله تعالی . در صفحه ۳۰۱ کتاب "ادعیه جهه رفع پریشانی و اداء دین مجربیست" آورده شده است.