نسخه حاضر در کتابخانه ملی، کتابخانه آیه الله بروجردی، دانشگاه شهید مطهری و کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی موجود است.
نسخه خطی و چاپی در کتابخانه آستان موجود نیست.
آغاز: بسمالله ... کتاب الاجاره الحمد لله رب العالمین و الصلوه و السلام علی محمد (ص) و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین الا یوم الدین کتاب الاجاره ...
انجام: ... فی مکان خیط الخیاط اذا سله لم یجب الاجابه علیه لانه تصرف فی مال الغیر یتوقف علی طیب نفسه کما انه لو دفع الخیاط قیمه الثوب لم تجب الاجابه علی المالک قطعا.
جلد مقوایی با روکش کاغذ ابره و عطف پارچه خاکستری. (۱۰۸۸)
جدول مضاعف و کمند اندازی.
در حاشیه تصحیح صورت گرفته با اختصار (صح) می باشد.
حاشیه کتاب در ارتباط با متن است.
در حاشیه با شماره هایی به متن ارجاع شده است.
حواشی زیادی با نشان «مجمع البحرین» است.
در حاشیه کلمات و عبارات جا افتاده متن نوشته شده است.
دارای دستنوشتههایی به صورت یادداشتبرداری توسط صاحب و یا مطالعهکننده کتاب در حاشیه مشاهده میگردد. (۲۳۰۱)
فقیه اصولی، آیتالله العظمی شیخ فیاض زنجانی در چنین روزی از سال ۱۳۲۰ هجری شمسی رحلت نمود. آیت الله العظمی شیخ فیاض زنجانی فرزند مرحوم مدرس زنجانی، از جمله علما و دانشمندان بزرگ زنجان در اواسط قرن اخیر محسوب میگردید. این عالم ارجمند در سال ۱۲۴۷ش (مطابق با ۱۲۸۵ق) در یکی از روستاهای اطراف زنجان قدم به عرصه هستی نهاد. معظم له در ابتدا از محضر پدر مجتهد خویش آخوند ملامحمد و اعلام خطه زنجان، مقدمات علوم و سطوح فقه و اصول را به پایان رساند. سپس به تهران عزیمت کرد و چند سالی از کرسی درس میرزا ابوالحسن جلوه و میرزا محمدحسن آشتیانی، دروس حکمت و فقه و اصول و کلام و منطق و تفسیر آموخت و در علوم عقلی و نقلی مهارت یافت. آیتالله العظمی زنجانی، چند سال نیز در عتبات از کرسی درس علامه شیخ هادی تهرانی و استادان دیگر بهرههای فراوانی جست تا اینکه خود، فقیهی محقق و متبحر گشت، به اجتهاد دست یافت و پس از دستیابی به مراتب والای علمی و مهارت کافی، به امر ارزشمند تدریس پرداخت. از جمله خصوصیات باارزش اخلاقی آیتالله فیاض در کلاس درس این بود که علیرغم توانایى علمی و تسلط کافی بر مطالب دروس، هنگام اشکال درس شاگردان، سکوت میکرد و به حرف آنان گوش میداد و سپس با او به بحث میپرداخت. اگر در ضمن بحث، صحت گفته های شاگردش با دلیل و برهان برایش مسلم میشد، در کمال فروتنی و تواضع میپذیرفت. آیتالله العظمی زنجانی از سال ۱۲۸۷ش (برابر با ۱۳۲۶ق) تا پایان عمر به مدت بیش از سی سال در زنجان اقامت گزید و مرجع تقلید آن دیار شد. معظم له در طی این سالها، یکی از مروجین و مدرسین بزرگ مکتب تشیع و از نظر اجتماعی، ملجأ و پناهگاه مردم عصر خویش بهشمار میرفت. این فقیه جلیل، کتبی درباره احکام اسلامی تألیف نموده است که کتاب الاجاره و ذخایرالامة و رسالاتی در خمس، زکات و ماهیت وجود از آن جملهاند. آیتالله العظمی شیخ فیاض زنجانی درحالیکه مرجعیت مردم زنجان را به عهده داشت در سن هفتاد و سه سالگی در تاریخ دوازدهم دیماه سال ۱۳۲۰ هجری شمسی (برابر با ۱۴ ذیالحجه ۱۳۶۰ق) بدرود حیات گفت و در زنجان به خاک سپرده شد. بعد از وفات معظم له، فرزند ارجمندش شیخ زین الدین زنجانی وارث علوم پدر گردید.