نسخه حاضر در کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران (تهران)، كتابخانه مركز اسناد و مركز دائرة المعارف بزرگ اسلامى، كتابخانه بزرگ آيت الله العظمي مرعشي نجفي (ره)، كتابخانه عمومي و امانی دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، كتابخانه آیت الله العظمی بروجردی (مسجد اعظم)، كتابخانه و موزه ملي ملك، كتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران، كتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، كتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران موجود است.
آغاز: دیباچه بسمالله ... بعدالحمد و الصلوه از جمله قبایل و امم سالفه که اعمال و آثار ایشان در جریان امور و کیفیت زندگانی سکنه ...
انجام: ... اوقات دیگر قابل توجه نبوده و شرح این جمله وا جع بتاریخ قرون وسطی میباشد.
دارای دستنوشتهای با مضمون " اهدائی سید علیمحمد تولیتی بکتابخانه آستانه مقدسه قم با امضا: علیمحمد تولیتی ۳۲/۳/۱۲" در صفحه اول دیباچه.
نسخه دارای فهرست محتوا در ۲ صفحه انتها است.
نسخه دارای غلطنامه از صفحه ۳ - ۷ صفحه انتهای کتاب است.
نگارنده در دیباچه کتاب حاضر، در مورد نگارش این اثر اینگونه توضیح داده است : «نظر بنده در نگارش این تاریخ بر کتابی بوده است که مسیو سنیو بس دانشمند فرانسوی در این موضوع تألیف نموده الا اینکه باقتضای حوائج مملکتی در بعضی موارد از آن کاسته و برخی مطالب لازمه بر آن افزودهام. محمدعلی ملقب بذکاءالملک ابن میرزا محمد حسینخان فروغی ذکاءالملک».ذیل نام نگارنده در صفحه عنوان «مدیر مدرسه علوم سیاسی» درج شده و خود وی نیز یادآور شده است که در زمان ریاست مؤتمنالملک بر وزارت معارف، این کتاب جهت تدریس و بهعنوان کتاب درسی در نظر گرفته شد.