سید جمالالدین بن صفدر حسینی اسدآبادی همدانی معروف به افغانی.
کوکب
۲۴ ربیع الاول، اول برج حوت سال ۱۳۳۲، یک ساعت به غروب.
۶۰گ، سطور مختلف
۱۲/۵ × ۲۰سم.
نسخه خطی.
آغاز : " ای دوست عزیز نیچر عبارت است از طبیعت و طریقه نیچریه همان طریقه دهریه که در قرن رابع و ثالث قبل از میلاد مسیح در یونان باستان ظهور نموده بودند ".
انجام : " اینست مجمل آنچه میخواستم بیان کنم در مضار و مفاسد طریقه نیچریه در مدنیت و هیئت اجتماعیه، و منافع ادیان اسلام ".
نوع خط:
نوع جلد:
تزئینات جلد:
نستعلیق خوب.
شمیز.
عطف و زاویهها گالینگوز.
با مرمت و صحافی نسخه در بهمن ۷۵، اینک جلد تیماج تریاکی با لچک ترنج ضربی در روی هر دو دقه و درون گالینگور قهوه ای - اندازه ۱۳ × ۲۰/۴سم.
یادداشتی از محمود عدالت در ساعت ۹ صبح پنجشنبه ۲۰/۳/۱۵ در برگ ما قبل از شروع کتاب نوشته شد با این متن " این چند سطر گزارش روزانه را در ۱۵ خرداد ماه ۱۳۲۰ در اداره شهربانی شعبه ۲ آگاهی که برای اخذ جعبه حلبی سرفت شده آمده بودم بیادگاز نگارش نمودم رئیس این شعبه آقای وکیلی مرد فهمیده و نجیب و کارآمدی است. اگرچه برای دریافت این چند مرتبه به این شعبه آمده و بی نتیجه برگشته ام و لی در اثر رویت قیافه مطلوب و با وقار این مرد، از این تکرار رفت و آمد خسته نشده ام معلوم میشود برای طالبین حقیفت، صحبت و دیدار کسانیکه جوهر مستور و مرموزی از حقیقت در آنها منطوی و مکنون است فرح و لذت بزرگی است."
ذریعه۴۳۲/۲۴ ، و۲۳۴/۱۰.
رسالهای است در رد بر مادیها و منکرین خدا، سید اثبات میکند که ما دیگری فساد فرهنگ و تمدن جامعه بشری است و بعکس اسلام جامعه را بسوی ترقی و تعالی و مدنیت رهبری میکند، و صوفیگری را از مظاهر مادیگری میداند. در آغاز آن تقریظی است از سید محمد واصل مدرس ریاضیات در مدرسه اعزه حیدرآباد دکن، مورخ ۱۹ محرم سال ۱۲۹۸ هجری.