انجام نسخه:...و یشکل القول ایضا به نقل تخیل ذالک و ان لم یکن شیء غیره و انما یحتاج الیه...[از فصل هشتم فن نهم (شعر) فی قسمه الالفاظ و موافقتها لانواع الشعر...].
نسخهای نفیس که در قرن ۱۰ یا ۱۱ق گویا برای خزانه کتب پادشاه به شکل بیاض نوشته و تذهیب شده.
نوع خط:
نوع کاغذ:
تزئینات نسخه:
تزئینات نسخه:
تزئینات متن:
تزئینات نسخه:
تزئینات متن:
تزئینات متن:
تزئینات نسخه:
تزئینات جلد:
نستعلیق خوش.
سمرقندی نباتی رنگ.
بر پشت نخستین برگ در وسط صفحه ترنج بزرگ مذهب و مرصعی است که در وسط آن با آب طلا نوشتهاند: «هذا منطق الشفا من تالیفات رئیس الحکما و افضل العلماء الشیخ ابی علی بن سینا رحمه الله تعالی من جلابیب غفرانه...؟». در اطراف این لوحه بیضی که نوشته مذکور در داخل آن است با آب طلا و لاجورد و شنگرف گل و بوته کاری کرده و کنگره ساختهاند و برای این ترنج دو گوشه با لاجورد و آب طلا و شنگرف دو شرفه ساختهاند.
صفحه اول دارای سرلوحی از طلا و لاجورد است و در لوح بیضی میان آن که دارای زمینه لاجورد است و گل و بوتههای طلا دارد، با سفیدآب نوشته شده «شفاء اعلا».
در اطراف این لوح با طلا و شنگرف گل و بوته کاری در زمینه طلا شده سپس یک حاشیه لاجوردی (دارای گل و بوتههای ریز) و یک حاشیه طلایی است.
طرف بالای این کتیبه با طلا و شنگرف و زنگار کنگرهسازی شده و از نظر نقاشی دارای رنگ آمیزی بدیعی است.
سرآغاز مقالهها هریک، چند سطر با آبطلا نوشته و بسمله تکرار گردیده.
آغاز فصول نیز با آبطلا است.
همه صفحهها دارای جدول پنج خطی است که چهار خط آن باریک و یک خط بسیار درشت و طلایی است.
ساغری مشکی با حاشیهها و ترنج آبطلایی در وسط و عطف از تیماج مشکی.
1
3
فرهاد میرزا و عبدالعلی میرزا هر یک تملک خود را بر ترنج مزبور نوشتهاند. عبدالعلی میرزا چنین نوشته: «این علق نفیس و گوهر ثمین را در وقت قسمت کتابخانه پدر ستوده سیر بزرگوارم از ورثه به قیمت بیست و پنج تومان خریداری کردهام. جمادی چند دادم جان خریدم/ بنام ایزد که بس ارزان خریدم. دخل فی نوبتی بعد نوبه و الدی المعظم و انا العبد عبدالعلی المتخلص ب عبدی النعمه اللهی ابن النواب الاشرف فرهاد میرزا معتمدالدوله بن الملک الاعظم ولیعهد نایب السلطنه عباس میرزا بهادر خان طاب ثراه».
زیر نوشته مزبور مهر «احتشام الدوله» دیده میشود.
منطق شفاء بزرگترین کتابی که در منطق تالیف شده و دارای 9 فن است. فن اول مدخل منطق و دارای 2 مقاله است.