تاریخ بیهقی یا تاریخ مسعودی بارها چاپ شده است. کاتب کتاب را بر حسب فرمایش سید محمد لشکرنویس باشی خراسان نوشته است.
1
2
الحمد لله رب العالمین و الصلوه... اما بعد چنین گوید گوینده داستان باستان... .
... تا آنچه وعده کردهام تمام کنم انشاء.
این نسخه در خراسان از برای مرحوم میرزا محمدخان لشکرنویس از روی نسخهای که ظاهرا متعلق به مرحوم سید علی خان درگزی بوده است استنساخ کردهاند و اگرچه مشحون از اغلاط است لکن مع هذا برای کار تصحیح تاریخ بیهقی بد نیست و حسن آن در همین است که کاتب بیسواد بوده و از خود تصرفی در عبارات ننموده است. حرره ملک الشعرا بهار غفرله.
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
نستعلیق.
عنوان و نشان شنگرف.
اصفهانی.
تیماجی سرخ رنگ.
1
رقم کاتب در پایان چنین است: بر حسب امر و فرمایش سرکار بندگان... آقا میرزا سید محمد لشکرنویس باشی مملکت خراسان... در ارض اقدس... علی بن موسی الرضا... به خط این بنده... داود بن مرحوم میرزا محمدتقی همدانی تحریر شد استدعا از ناظرین دارد که چشم از عیب بدنویسی آن بپوشند و غلطی داشته باشد تصحیح فرمایند زیرا این بنده سواد عربی نداشتم و لغت هم نمیدانستم انشاء الله بیاری اولیای حق خود سرکار آقا در وقت مقابله آن با نسخه صحیح تصحیح خواهند فرمود انشاءالله رحمت کند همه شیعیان را به تاریخ شهر جمادی الثانیه توشقانئیل یکهزار و دویست و نود و شش هجری به اتمام رسید ۱۲۹۶. این نسخه را ملک الشعراء بهار خوانده و تصحیح نموده و در کنار برگها تصحیحات خود را نوشته است. در میان نسخه گاهی برگها و صفحههای سفید بدون نوشته دیده میشود. عنوانها به مشکی و شنگرف در کنار برگها یادداشت شده.
پشت برگ نخستین کتاب این یادداشت از بهار آمده است: «هو المالک بالاستحقاق این نسخه شریف را در روز یازدهم محرم الحرام مطابق با سوم فروردین هزار و سیصد و شانزده شمسی بقیمت ده تومان از کتابخانه طهران خریداری کردم».