وی در آغاز رساله از کتاب فواید المدنیه تعریف و آن گاه درباره آن مختصر گفتگو کرده است.
1
2
بسمله، نحمدک یا من هدانا سبیل الرشاد و دلنا علی المنهج الواضح و الصواب و نشکرک یا من جعلنا من المتمسکین بالعروه الوثقی من اولی الاسباب و نصلی و نس علی النبی المصطفی... کتابه الذی جادبه علی کل کتاب المبعوث کافه للناس من عجم و عراب و بعد فانی و ان کنت قاصرا عن رتبه المحصلین و غیر داخل فی زمره العلماء ... لکنی... راج ان اکون من المصنفین و الان قد وفقنی الله للوقوف علی کتاب الفوائد المدنیه و العوائد المحمدیه... .
... حسین بن حسن اقل الخدام المنسوب الی ظهیرالدین بن الحسام و انه فی سبه من شوال... علی کل حال و انتم فی امان الله و رعایته تم.
نوع خط:
تزئینات متن:
تزئینات جلد:
خط ها و قلم های گوناگون در ذیل رساله اعضالات(ش ۱) ذیل ص ۱۸ و ذیل رساله ۲ (ص ۹۰) نوشته شده که نسخه به دست فضل الله بن محمد بن فضل الله در ۱۰۶۵ق رونویس شده اما گویا این رقم نسخه ای است که اصل نسخه بوده زیرا این دفتر تازه تر می نماید.
نام رساله ها به شنگرف است نام رساله زوراء و همچنین عنوان های «تنبیه» «ازاحه وهم و اناره فهم» ونظائر آنها نیز به شنگرف است.
تیماج قهوه ای.
1
1
1
بر پشت نخستین برگ دفتر فهرست رساله های موجود در دفتر ثبت شده.
در کنار برخی از صفحات،تفسیربرخی از لغات، به نقل از کنز اللغه و نیز نسخه بدل برخی از کلمات ثبت شده.
این نسخه دیباچه ندارد و ناقص است.
1
چند یادداشت و تملک به خط های مختلف ودو مهر نیز بر روی همین برگ موجود است.
فهرست ماخذ: مجلد سوم، صفحه ۲۵۰۲
بخش اخیر نوشته ای است از یکی از مریدان محمد امین استرآبادی درباره الفوائد المدنیه و تقریظ آن و در آخر آن سوال هایی از وی درباره مسائل فقهی و اصولی خطاب به استرابادی آورده بدون ذکر جواب، و نام خود را در آخر رساله بدین گونه یاد کرده: «حسین بن حسن اقل الخدام المنسوب الی ظهیرالدین بن حسام ».