بسمله،... و بعد فقد وقفت ایدک الله تعالی علی ما ذکرت من الحاجه الی... .
... کتاب تواریخ الشریعه عن الائمه المهدیه من تصانیف شیخ الطایفه الناجیه مفیدالدین محمد رحمه الله علیه.
نوع خط:
تزئینات متن:
تزئینات جلد:
خط ها و قلم های گوناگون در ذیل رساله اعضالات(ش ۱) ذیل ص ۱۸ و ذیل رساله ۲ (ص ۹۰) نوشته شده که نسخه به دست فضل الله بن محمد بن فضل الله در ۱۰۶۵ق رونویس شده اما گویا این رقم نسخه ای است که اصل نسخه بوده زیرا این دفتر تازه تر می نماید.
نام رساله ها به شنگرف است نام رساله زوراء و همچنین عنوان های «تنبیه» «ازاحه وهم و اناره فهم» ونظائر آنها نیز به شنگرف است.
تیماج قهوه ای.
1
1
بر پشت نخستین برگ دفتر فهرست رساله های موجود در دفتر ثبت شده.
در کنار برخی از صفحات،تفسیربرخی از لغات، به نقل از کنز اللغه و نیز نسخه بدل برخی از کلمات ثبت شده.
1
چند یادداشت و تملک به خط های مختلف ودو مهر نیز بر روی همین برگ موجود است.
وي با روش فقيهان هم زمان خود كه در فتوي، بيشتر پيرو گذشتگان بوده اند سخت مخالفت داشته و در چند اثر فقهي خود بر اين شيوه فقهاء معاصر خرده گيري كرده. در همين فهرست رساله اياز او شناختيم كه چند مسئله فقهي را به عنوان نمونه ياد كرده و انظار و ادله گذشتگان را در آن مسائل نادرست داشته است. در رساله حاضر نيز وي چنين قصدي داشته است. وي در ادامه اين رساله گويد: « در ۹۶۸ در مجلس شاه طهماسب دو مسئله فقهي عنوان شد و حاضران همه درباره آن دو مسئله نظر گذشتگان را نقل كردند بدون اين كه بدليل آنان به دقت بنگرند و من از آنجا كه واقف بودم و مي دانستم ادله گذشتگان براي اثبات مدعاي آنان كافي نيست، با نظرهاي آنان مخالفت ورزيدم. اما با اعتراض و استنكار همگي مواجه شدم. اينك براي توضيح بيشتر و دفع اشكالات آنان اين رساله را نگاشتم ».
در تواریخ و اعیاد و جشن هایی که در اسلام بدان ها اهمیت داده شده و عباداتی که در آن روزها توصیه شده.