/ از: عبدالحق بن سیف الدین بن سعدالله ترک دهلوی بخاری متخلص به حقی ( - ۱۰۵۲ق.)
ص ۱۸۶-۲۰۳.
؛ رحلی. ۲۱*۳۴ سم. ۶۰۶ص. (بدون احتساب سه صفحه آغاز نسخه) ۲۵س.
1
بسمله. اللهم بک نستعین و علیک نتوکل سبحانک و بعد فهذا ... اسماء الرجال مشتمل علی بابین ... .
تاریخ کتابت: ۱۰۷۹ق (در ص ۲۹۰، ۲۹۵، ۲۹۹، ۳۱۶، ۳۲۰، ۲۹۳، ۳۳۳)، ۱۰۸۱ق. (در ص ۳۴۷، ۳۵۵، ۳۶۳، ۳۶۵) ۱۲۸۱ق. (در ص ۳۵۰)٬ ۱۱۸۱ (در ص ۲۵۶)٬ ۱۲۰۵ (ص ۱۵)٬ ۱۰۸۰ (۵۴۰، ۵۵۵) ثبت شده است.
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
نسخ.
عناوین با جوهر قرمز و متن کتاب با جوهر مشکی است.
فرنگی سفید.
تیماجی قرمز ضربی که در وسط آن ترنجی کوبیدهاند.
1
1
دفتری است نونویس که همه رسالههای آن با خط یک کاتب و بسیار پاکیزه نوشته شده است.
در آغاز نسخه روی ۳ صفحه فهرست رسالههای موجود در نسخه با جدولهایی به خط قرمز نوشته شده و شماره رسالهها را تا ۱۴۰ نشان داده ولی با مراجعه معلوم میگردد از این تعداد تنها بخشی رساله و بقیه فقراتی است برگزیده از کتب و رسائل دانشمندان و یا کتب احادیث و تفاسیر از جمله متفرقاتی در صفحات ۵۸۷-۵۷۸-۵۵۵ و ۵۴۰.
ماخذ فهرست: مجلد سوم،صفحه ۲۳۹۵.
نک: کشف الظنون۱/ ۹۴. دارالکتب قاهره چاپ ۱۹۲۴م. ۱/ ۱۴۸.
(مربوط به پدیدآور): فهرست کتابخانه مجلس ج۹ چاپ اول ص ۹۴۴.
شارح و مترجم سفر السعاده فیروزآبادی و مولف ترغیب اهل السعادات. وی نخست مشکاه المصابیح (شرح مصابیح بغوی) را شرح کرده آنگاه این فهرست را در ذکر رجال و نسائی که راویان احادیث منقول در کتاب مشکاه اند در دو باب پرداخته است: باب اول معرفی راویان زن ومرد مرتب حروف الفبا بدین گونه که در ذیل هر یک از حروف بدین ترتیب: صحابه٬ تابعان٬ صحابیان و تابعیات که آن حرف در اول نام یا کنیتشان قرار داد ذکر می گردد و کسانی را که به کنیت معروف اند تنها با کنیه یاد کرده است. باب دوم: اختصاص به معرفی صاحبان جوامع و اصول دارد چه در مشکوه از آنان نقل شده و چه نشده . در باب دوم از ابوزکریا یا یحیی بن شرف نووی ( - ۶۷۶ق.) و ابن اثیر جزری ( - ۶۰۰ق.) یاد کرده است. در کتاب کشف الظنون در باب الف کتاب اسماء رجال مشکوه را یاد کند و گوید تالیف صاحب مشکوه است و سپس به حرف میم احالت کرده است و در حرف «م» و ذیل عنوان «مشکاه» از این کتاب یاد نکرده.