بسمهل. یقول المعترف بذنبه، الراجی من ربه ستر عیوبه محمد قاسم بن اسماعیل، البقری بلدا، الشافعی مذهبا، الازهیوطنا، مستعینا بالله متوکلا.
القسم الثالث: الفتح علی قوه و الاماله علی ضعف و ذکر فی الاحرف الف فیما انفتح او انضم قبل حروف. والله اعلم.
تمت القواعد المقرره فی فواید المحرره من ید اضعف العباد بعون ملک الوهاب علی ید ابن مولا نبی بن مولانا حسین. تم.
کاتب این نسخه در کتابت از خط تحریری خاص خود استفاده نموده، و در نوشتن بسمالله آغاز و نیز عنوان رسالات و برخی کلمات از خود ذوقی در خوشنویسی خط ثلث نشان داده و در متن نیز بعضا کلمات را به هم چسبانده یا آنها را کشیده و فرمهای موزون و زیبایی پدید آورده که از نظر صفحهآرایی و خوشنویسی قابل ملاحظه است. به ویژه کلمات را در سطر آخر به صورت اریب نگاشته که در نوع خود تازگی دارد.
نوع خط:
تزئینات متن:
رنگ مرکب:
تزئینات جلد:
متن تحریری، بسماللهها ثلث.
سرفصلها و برخی علایم با شنگرف.
مشکی.
چرمی قهوهای.
3
1
نقش مهر بیضی شکل یکی از مالکان با عبارت «محمد عارف» یا «عارف محمد» روی برگ دوم و نیز در صفحه ۱۸۹ در پایان رساله نخست این مجموعه دیده میشود.
دو یادداشت تملک به شرح ذیل در این نسخه دیده میشود، یکی از صاحب مهر مزبور و دیگری که نامی از خود نبرده است: الف. در صفحه ۲ با خطی خوانا آمده: بالله اشرف الاسماء. مما ساقته الی ایدی الدهور الممدوده بثمن بخس دراهم معاوده بالبیع الشرعی الصحیح الصریح اسئلالله النفع بفهم مقاصده العالیه و افهامها و انا خادم العلماء الربانیین. (نقش مهر محمدعارف)؛ ب. قد وهبنی هذا الکتاب، معتمد الشریعه حفید شیخ المهاجر عبدالقادر التختی طاب ثراه، نفعالله تعالی ببرکه علوم جده و مصنف هذه الکتب من المتن و الشرح نفعا عاما لی و لو الدی. آمین. در کنار این یادداشت نیز مهر محمدعارف (یا عارف محمد) آمده که ربطی به یادداشت ندارد، و در واقع این یادداشت برای رفع شبهه مالکیت کنار آن مهر نوشته شده است.
ماخذ فهرست: جلد ۱/ ۴۷، صفحه ۴۹.
این اثر تقریرات درس قرأت شیخ عبدالله یمنی است که شاگردش به درخواست برخی دوستان فراهم آورده است.