• الرئیسیة
  • البحث المتقدم
  • قائمة المکتبات
  • حول الموقع
  • اتصل بنا
  • نشأة
  • ورود / ثبت نام

عنوان
تذکره شعرا

پدید آورنده

موضوع

رده

کتابخانه
كتابخانه مجلس شوراي اسلامى

محل استقرار
استان: طهران ـ شهر: طهران

كتابخانه مجلس شوراي اسلامى

تماس با کتابخانه : 33130911-021

IR
۱۰-۱۹۲۹۵

فارسی

تذکره شعرا
[نسخه خطی]

میرزا علی اکبر گنجعلی خانی.
۱۲۶۲ق.

رحلی. ۲۱*۳۰سم. ۲۴۴گ. ۱۵س در متن و ۱۹ در حاشیه.

نوع خط:
تزئینات نسخه:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
شکسته نستعلیق.
صفحات مجدول و بر دو صفحه در اول و چند صفحه در آخر و در میان نسخه پس از تاریخ نام برده بالا اشخاص متعددی مطالبی نوشته‌اند.
فرنگی.
تیماجی.

1
در پاره‌ای از صفحات که سفید بوده چون ص ۱۶ و ۱۶۶-۱۷۳ و ص ۴۸۳-۴۸۶ اسماعیل شاملو و مهدی عراقی از خود و قاآنی و شعرای دیگر ابیاتی بر این مجموعه به سالهای ۱۲۹۹ و ۱۳۰۴ق. افزوده‌اند. پیش از شروع به نگارش اصل نسخه در ص ۳ و ۴ دو مجلس صورت دارد که هر یک تمام عرض و صفحه را فراگرفته و شبیه ۲۸ نفر از شعرا که قبلا ذکر شده، بر آنها کشیده شده، در ص ۱۵ نیز در یک صفحه شبیه حضرت پیغمبر اکرم (ص) در هنگام رفتن به معراج می‌باشد و در ص ۱۷۴ شبیه همام تبریزی در هنگام نصیحت به جوانی نیکو منظر به مناسبت غزلی که این بیت مطلع او است: ما میرویم و داده ترا یادگار دل/ مشکل بود حکایت دل زینهار دل نیز کشیده شده، از لحاظ صنعت نقاشی چندان ارزشی ندارد.

ماخذ فهرست: مجلد دوم، صفحه ۱۴۳۱.

این تذکره منتخبی از اشعار شعرایی می‌باشد که زیر این سطرها نام آنها را یاد می‌نمائیم. گردآورنده در جایی تصریح یا اشاره‌ای به نام خود ننموده و تقریبا شامل ۱۶۰۰۰ بیت از غزلیات و قصائد و رباعیات ۲۷ شاعر است که بیشتر آنها از مشاهیر شعرا و اهل عرفان بوده‌اند. نام شعرایی که اشعار آنها در این تذکره ثبت شده به ترتیب این است: ۱. احمد جامی ص ۱-۱۶. ۲. عطار ص ۱۶. ۳. مولوی (منتخب از دیوان شمس) ص ۷۱. ۴. سعدی ص ۱۴۲. ۵. همام ص ۱۷۴. ۶. اوحدی ص ۱۸۲. ۷. عراقی ص ۲۲۲. ۸. امیر حسینی ص ۲۶۹. ۹. عماد ص ۲۸۶. ۱۰. حافظ ص ۲۹۸. ۱۱. عالم ص ۳۲۶. ۱۲. خواجو ص ۳۳۲. ۱۳. حسن دهلوی ص ۳۴۹. ۱۴. نژادی ص ۳۷۱. ۱۵. سلمان ساوجی ص ۳۷۷. ۱۶. امیر خسرو دهلوی ص ۳۹۰. ۱۷. عبید زاکانی ص ۴۰۰. ۱۸. جلال عضد ص ۴۰۳. ۱۹. ناصر ص ۴۰۹. ۲۰. زینی ص ۴۲۹. ۲۱. عصامی ص ۴۳۲. ۲۲. محبی ص ۴۳۶. ۲۳. بساطی ص ۴۴۴. ۲۴. شاهی ص ۴۵۹. ۲۵. قدیمی ص ۴۷۳. ۲۶. جدیدی ص ۴۷۵. ۲۷. عارفی ص ۴۷۶-۴۸۲.
در دو مجلس نقاشی که در ابتدای نسخه می‌باشد یکی از شعرا به نام «مطلع الشعرا» نامیده و در فهرستی که از شعرای این مجموعه نیز در اول نسخه می‌باشد چنین شاعری نام برده شده ولی در نسخه اشعاری از او نیست و در کتب تذکره و سیر بدین نام تاکنون بر نخورده‌ام.

۸۹۹

ایران
کتابخانه٬ موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی

MF
87856

a
Y

الاقتراح / اعلان الخلل

تحذیر! دقق في تسجیل المعلومات
ارسال عودة
تتم إدارة هذا الموقع عبر مؤسسة دار الحديث العلمية - الثقافية ومركز البحوث الكمبيوترية للعلوم الإسلامية (نور)
المكتبات هي المسؤولة عن صحة المعلومات كما أن الحقوق المعنوية للمعلومات متعلقة بها
برترین جستجوگر - پنجمین جشنواره رسانه های دیجیتال