عطاءالله اصفهانی که خود مردی اهل فضل بوده، کتابهای بسیار در دست داشته و فقراتی از آنها در حواشی ۲۵ رسالهای که در این دفتر رونویس کرده نوشته. همه صفحات این دفتر با یک قلم نیست گاه نسخ و گاه شکسته نستعلیق و گاه ریز یا درشت است و در ذیل بیشتر رسالهها رقم دارد. یادداشتهایی نیز خود او در توضیح یا نقد مطالب کتابها دارد.
بر پشت برگ اول دفتر نوشتههایی دارد از آن جمله است فهرست رسالههای موجود در دفتر و نقلی از حاشیه ابن هیثم در تحریر اقلیدس به واسطه تحریر اصول اقلیدس به قلم محقق نسفی عناوین و اشکال هندسی در رسالهها همه به شنگرف است.
شکل ربع مسکون و ربع غیر مسکون زمین بر طبق نقشهای که شیخ بهائی خود کشیده بر روی یک برگ کوچک ترسیم و در ص ۱۲۶ الصاق شده. بر ص ۱۳۴-۱۳۶ نوشتههایی است به ترتیب درباره وقت صبح و عرض بلد به نقل از کشکول بهائی و شرح تذکره خواجه از مولی عبدالعلی بیرجندی.
در کنار صفحات این نسخه از خلاصه، حاشیههایی به نقل از شرح شمسالدین علی خلخالی، و جواد و حاشیههایی به فارسی از عطاءالله (کاتب نسخه) بر پشت و روی یک برگ کوچک الصاقی پس از ص ۶ نوشته شده. بر یک برگ الصاقی دیگر (پس از ص ۱۴) ارقام و نوشتههای بدون نشان دیده میشود.
در کنار ص ۱۳۱ حاشیهای است مفصل به فارسی منقول از معارفات شیخ بهائی.
3
مهر بیضی کوچک کاتب نیز با نقش «عطاءالله» و تاریخ ۱۱۹۲ق. در برخی از برگها دیده میشود.
ماخذ فهرست: مجلد پنجم، صفحه ۴۲۵۶-۴۲۶۲.
در یک مقدمه و ۵ فصل و خاتمه. این کتاب مکرر به چاپ رسیده و در همین فهرست نسخهای از آن همراه با حاشیه آن از بهائی با ش ۷/ ۲۷۸۶ یاد شده.