الحمد لله الواحد القدیم (مطابق نسخه شماره ۳/ ۱۶۹۹)... .
... و الخدمه علی حسن التوفیق لایدل علی... قطعا لان الواجب علی الکفایه یجوز... فی دارالسلطنه حیدرآباد صانها.
مولف این کتاب را از شرح دیگر خود بر باب حادی عشر که جامع الدرر نام دارد گزیده و چیزهایی نیز بر آن افزوده و خود در دیباچه بدین نکته تصریح میکند.
نوع خط:
تزئینات متن:
تزئینات جلد:
نیمی از آن به خط نسخ و نیم دیگر آن به خط شکسته نستعلیق شیوه هندی.
سطور چلیپا.
در شماره یکم و دوم عناوین به شنگرف است.
تیماج قهوهای سوخته.
1
پشت برگ اول نسخه (ص ۱۲۰) نوشته شده «شرح باب حادی عشر المسمی به جامع الدرر من تصانیف اعلم العلماء مولانا خضر رحمهالله علیه» و مسلما نویسنده این یادداشت در اشتباه بوده است.
پایان نسخه حاضر چند سطر بیشتر از نسخه ۳/ ۱۶۹۹ دارد و کامل است اما به علت پارگی به درستی خوانده نمیشود و ما جای آنها را با نقطه نشان دادهایم. از رقم کاتب نیز به علت پارگی خوانده نمیشود به جز این چند کلمه: فی دارالسلطنه حیدرآباد صانها... سنه الف و تسعه عشر.
1
2
پشت برگ اول دفتر تملک محمدصالح بن یوسف دیده میشود.
وقفنامهای مختصر و مورخ ۱۲۵۷ق. از اسحاق که این نسخه را وقف و تولیت آن را به آخوند ملا محمدحسن بن زینالعابدین واگذار کرده، دیده میشود.
ماخذ فهرست: مجلد پنجم، صفحه ۴۱۶۱-۴۱۶۲.
نک: مجله معهد المخطوطات، ۳؛ روضات الجنات، ۲۱۵؛ فلاسفه الشیعه از عبدالله نعمه؛ مجلس، ش ۱۶۹۹.
شرح باب حادی عشر (شماره یکم همین دفتر). این کتاب و مولف آن در فهرست ۵ مجلس شناسانده و نسخهای از آن به خط عبدالغنی بن خلیل کازرونی و مورخ ۱۰۸۵ق. با ش ۲/ ۱۶۹۹ یاد گردیده است. در مجله معهد المخطوطات العربیه نیز از نسخهای در کتابخانه الفت اصفهان (که اکنون جزء کتابخانه دانشکده ادبیات اصفهان است) یاد شده.