آغاز افتاده: ... مشرفه ایمه هادیه که سرداران دنیا و دینند و راهبران شوارع... اما بعد میگوید فعل اقدام شیعیان علی رضی بن محمدنبی قزوینی که چون در سنین سالفه...
... به سبب قصد اقامت بیش از آن و الله اعلم هذا آخر ماجری به قلم الارتحال مع تشتت البال...
نوع خط:
تزئینات متن:
رکابه نویسی:
تزئینات جلد:
نستعلیق.
عناوین و نشانیها شنگرف.
دارد.
فاقد جلد.
2
1
در حاشیه تصحیح شده، با حواشی «منه».
متن خط خوردگی اندکی دارد. برگ شمار دارد که برگ یکم و ششم افتاده است.
مقدمات و ابواب کتاب به شرح زیر است: مقدمه اولی: در اقسام سفر از طاعات و غیر آنها.- مقدمه ثانیه: در مختار و مکروه از جمله ایام ماه.- مقدمه ثالثه: در استحباب ترک تفال و تطیر و دعای دفع و ضرر آن.- باب اول: در اختیار اوقات برای سفر و آداب وقت روانه شدن از اعلام برادران و وداع اهل و عیال و ادعیه و اذکار و احتراز از دزدان و تعویذات و غیر آنها از مناسبات، در ۱۹ فصل.- باب دوم: در آنچه در سفر باید با این کس باشد از اسلحه و تعویذات و غیرها، در ۹ فصل.- باب سوم: در دستورالعمل مسافران، در ۱۷ فصل و خاتمهای.- باب چهارم: در خریدن چارپایان و طریق سواری و روش پیادگی، در ۱۲ فصل.- باب پنجم: در مسایل قصر و اتمام، در ۶ فصل.- خاتمه: در تحقیق قصر نماز در منی و در جایی که دوری آن از موضع اقامت ده روز کمتر از قدر مسافت باشد.
ماخذ فهرست: جلد ۳۱، صفحه ۱۵۶-۱۵۷.
نک: ذریعه، ۱۱/ ۲۴۵.
در آداب سفر است. در دیباچه گوید: «چون در سنین سالفه رساله حجیه مستنبط از اخبار ایمه طاهره نوشته شده و مسمی به توفیق گردیده بود و در آن وعده شده که قرینی برای آن رساله در آداب سفر به روسی که مستخرج از آثار ایمه هادیه باشد تالیف شود لهذا در این اوان که مطابق سنه هزار و صد و بیست و یک باشد به عزم زیارت عتبات عالیات بیرون رفتم و مشغول تالیف این نسخه گشتم و این رساله را موسوم به رفیق کردم حقا که رفیقی است مشفق و انیسی است موافق... بعد از آن برخوردم به رساله امان الاخطار (سید بن طاوس)... پس برچیدم خلاصه آنرا و کشیدم صفوه و سلاله آن را و مزید کردم آنرا بر آنچه جمع کرده بودم در سالف ایام».
این کتاب شامل بر سه مقدمه و پنج باب دارای فصول و خاتمه است.