النفحه المکیه به تازگی به چاپ رسیده و نسخهای از آن در کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام قم موجود است. شایان ذکر اینکه این نسخه به برکت راهنمایی جناب دکتر رسول جعفریان شناخته شد.
1
2
3
الحمدلله... اما بعد فهذه کلمات حکاها ابن عبدالله افندی فی قصه ذهاب والده. قال و لنذکر قصه ذهاب الوالد رحمه الله تعالی الی شاه العجم... قال الوالد... فی النفحه المکیه (کذا) فی الرحله المکیه ما نصه و قصه ذلک باختصار ان مملکه العجم لما اضمحلت و ملک الافغان دار مملکتهم اصفهان... .
انجام موجود: ... فسالت لم هذا الازدحام و المغالبه فقیل ان الشاه اذا سمع ازدحامهم و مغالبتهم.
هذا آخر ما وجدناه منقولا من ابن عبدالله افندی علیه ما یستحقه و الحمدلله علی قوه الاسلام فی زماننا هذا ببرکه حضرت ظل الله فی العالمین سلطان السلاطین و خاقان الخواقین الشاه.
نوع خط:
تزئینات جلد:
نوع کاغذ:
نسخ.
مقوایی با روکش ابر و باد.
فرنگی آهار مهره.
1
بر نوشته از خط پسر مولف.
1
در فراز صفحه آغاز تملک محمد بن صادق الحسینی الطباطبایی مورخ ۲۴ جمادی الثانیه ۱۳۳۱ق نوشته شده.
این نسخه فصلی است از کتاب النفحه المسکیه افندی که سفرنامه حج اوست و فصل حاضر مشتمل بر مناظرات بین عالمان شیعه و سنی در لجنه بغداد که نادر شاه افشار برای تقریب بین فرق اسلامی بپا کرده بوده. وی سنی مذهب است و از جانب نادرشاه مامور نظارت بر لجنه مذکور بوده است. کاتب دیباجه گونهای برای این نسخه نوشت که در آن گوید این فصل را به نقل از فرزند عبدالله افندی نوشته است و در فهرست ملک این فرزند محمدسعید بن احمد بن عبدالله سویدی بغدادی (۱۱۸۰ - ۱۲۴۶ق) معرفی شده است که نوه مولف است نه فرزند وی.