بسمله الحمدلله الذی هدانا للتفقه فی الدین و وفقنا لمتابعه خاتم النبیین... اما بعد فیقول... انه لا یخفی علی اولی البصائر النقاده... قال المصنف بسمله ابتدا باسم الله مقتدیا بالسلف و القرآن... .
... و اضافتها لقوم الیها یدل علی اختصاصها و کون القوم المذکورین اقرب الیها من غیرها و الله العالم بالصواب و الیه المرجع فی الماب و الحمدلله...
نوع خط:
تزئینات نسخه:
تزئینات متن:
تزئینات جلد:
نوع کاغذ:
نسخ.
تمام صفحات دارای جدول به دو قلم لاجورد و شنگرف است.
عناوین به شنگرف. عناوین مطالب به قلم نسخ در هامش نسخه نوشته شده است.
تیماج سیاه با نقش ترنج و نیم ترنج و جدول و حاشیه منگنه.
فرنگی.
2
1
استدراک سقطات در هامش صورت گرفته است؛ تعلیقات مولف در هامش برخی صفحات دیده میشود.
بر فوق عبارات متن مفاتیح به شنگرف خط کشیدهاند.
نک: ذریعه، ۲۱/ ۱۰۸.
ماخذ فهرست: جلد ۲/۲۴، صفحه ۱۸۶.
شرحی است بر مفاتیح الشرایع فیض کاشانی. وی در آغاز شرح مبسوطی بر مفاتیح نگاشته، آن را مصباح الظلام مینامد. سپس به تلخیص آن پرداخته و آن را المصباح الساطع مینامد. به قول صاحب ذریعه این شرح شامل شش مجلد است. شارح در دیباجه تصریح میکند که یک مجلد از المصباح الساطع را به شرح دیباجه مفاتیح اختصاص داده آن را یک مجلد علی حده قرار داده است. صاحب ذریعه گوید نسخهای از این شرح دیباجه را دیدهام که در پایان نسخه، آن را مصابیح الکلام نامیده بودند، و نیز چنین نوشته بود که این شرح غیر از المصباح الساطع است. ایشان سپس در پایان چنین میگویند که مصابیح الکلام شرح سومی از شبر بر مفاتیح باشد حال آنکه هم آغاز که به عنوان آغاز مصابیح الکلام در ذریعه آمده با این نسخه برابر است. و هم دیگر خصائصی که در ذریعه برای مصابیح الکلام بر میشمرد. بنابراین ظاهرا مصابیح الکلام همان مجلد اول از المصباح الساطع باشد.