«بسمله، و روی عن رسول الله صلی الله علیه و سلم انه صلی صلوه الفجر و اسند ظهره الی المحراب فقال یا ایها الناس کیف تتنعمون بنعم الدنیا و صاحب الصور قد القم فمه و حاننی ظهره و شخص بصره متی امر ان ان ینفخ فی الصور؛ قال یا رسول الله بفدیک بابائنا و امهاتنا ما الصور؟ ...».
«... فان الدنیا التی ترکتم و اشتعلتم بذکر الاخره ... اللهم ارزقنا الجنه و ... و صلی الله علی سیدنا محمد و آله اجمعین الحمدلله رب العالمین؛ تمت ...».
کاتب و محل کتابت نامعلوم است؛ رقم کاتب: «تمت ... اوقیانوک فصیح اولسون لسان[ی] یازانونک روحنه سبع المثانی».
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
نسخ.
عنوانها و نشانیها مشکی؛ اندازه متن: ۵/۱۶*۸سم.
فرنگی سفید نازک.
تیماج قهوهای فرسوده.
1
بر پشت جلد برگی از نسخهای در ادبیات عرب، گویا فوائد الضیائيه جامی چسبیده است. نام کتاب در آغاز نسخه، احوال قیامت ثبت گردیده است.
2
3
کلمهی «وقف» بر هامش نسخه چند بار تکرار شده است و نام واقف در آغاز «حاجی محمد افندی یورک زاده» ثبت شده است.
در آغاز مهر گرد نسبتا بزرگ «کتبخانه داماد شیخ شیروانی» آمده است که بایستی یکی از کتابخانههای نسبتا قدیمی عثمانی (ترکیه) بوده باشد.
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۳۰۴ - ۳۰۵.
رسالهای مختصر در احوال روز قیامت و چگونگی حشر مردم و صور اسرافیل و ... است که بر اساس احادیث نبوی (ص) در این موضوع نگارش یافته است. باید افزود که از ابوالسعود محمد بن محمد عمادی اسکلیپی (د. ۹۸۲ق) نیز اثری در سرچشمهها با عنوان احوال قیامت یاد شده است. لیکن به نظر میرسد که آن اثر به زبان ترکی بوده باشد؛ که به هر تقدیر نیاز به بررسی بیشتری دارد.