<ال>جامع لاحکام القرآن و المبین لما تضمنه من السنه و ای الفرقان = تفسیر القرطبی
[ نسخه خطی]
/ از: ابوعبدالله شمسالدین محمد بن احمد بن ابوبکر انصاری خزرجی قرطبی اندلسی مالکی
، تاریخ کتابت: اواخر سدهی ۱۲ق.
۸۳ برگ، ۱۵ سطر
؛خشتی.
1
2
«بسمالله الرحمن الرحیم، بسم السید الکریم المعین المعین و کرم عام علی الخلایق اجمعین لهذه السوره اربعه اسماء عم یتسائلون و النباء التساءل و المعصرات و هی مکیه و عدد آیاتها اربعون آیه عند البصریین و اربع و اربعون آیه عند الباقین و عند البعض سبع و ثلثون آیه و عدد کلماتها مائه و ثلثه و سبعون کلمه و حروفها سبع مائه و تسعون حروفا ... قوله عز و جل عم یتسائلون و لهذا سبب نزول...».
«... و من شر غاسق، ای و من شر اللیل اذا وقب، اذا اوقب اذا دخل سواد اللیل ... و انما قال و من شر اللیل اذا ادخل لان الساحر سحر فی اول اللیل الذی نام الناس ... و لا یسحر غیر هذا الوقت و من شر النفاثات فی ...» ناتمام.
کاتب و محل کتابت نامعلوم است.
نوع خط:
تزئینات متن:
تزئینات جلد:
تزئینات نسخه:
نسخ.
عنوانها و نشانیها قرمز؛ اندازه متن: ۵/۱۳*۸سم.
مقوایی با روکش کاغذی ابر و باد ابلق با عطف تیماج حنایی.
برگهای مجدول به شنگرف است.
2
1
این نسخه در حاشیه تصحیح گردیده و حاشیهنویسی به زبان ترکی با لهجهی عثمانی با نشانهای «اختری، عمر، اختری کبیر و ...» دارد.
این نسخه ناتمام و پنج برگ به صورت جدولکشی و سفید مانده است.
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۱۶۲ - ۱۶۳.
تفسیر کبیر مشهوری است که در چند مجلد تالیف گردیده است و دارای تلخیصات و اختصاراتی نیز هست. نسخهی مورد بحث، تنها حاوی تفسیر عم جزء از آن تفسیر و از انجام نیز تفسیر سورهی ناس ناتمام مانده است. در این کتابخانه نسخههای دیگری از اصل یا خلاصهی این تفسیر بزرگ، به شمارههای «۳۵/۱۳۸۸۶»، «۴۴/۱۳۸۸۶» و «۱۲۲۱۲» نگهداری میگردد. باید افزود که علیرضا قرهبلوط در معجم التاریخ (ج۴، صص ۲۵۶۲ - ۲۵۶۳) گزارشی از نسخههای دیگر این تفسیر ارائه نموده است. این اثر در سالهای ۱۹۳۵ و ۱۹۵۸م در قاهره و نیز در دو جلد بدون تاریخ در هند منتشر شده است.