این اثر منضما یا منفردا در سال ۱۲۷۴، ۱۲۷۶، ۱۲۸۴، ۱۲۹۸ و ۱۳۲۶ق. در تهران و یک بار نیز در بمبئی گویا درسال ۱۳۲۶ق. به صورت سنگی چاپ شده است. (فهرست کتابهای چاپی فارسی مشار، ج۳، صص ۳۲۱۲-۳۲۱۳).
1
2
حمد و ثنای بیریب و ریا قدیریرا سزاست که کلک صنعت او اوراق افلاک را بر مقتضای انا زینا... اما بعد بر ارباب فهم و فطرت و اصحاب ذکاء فطنت محجوب و مستور نماند که علام هیئت...
انجام افتاده: ... (۷۹ب) در معرفت اوقات صلوات و معرفت قبله است... بعد از استیفای غروب تمام جرم آفتاب است و اول نماز خفتن بعد از غروب شفق باشد و این هر دو بمذهب طایفه سنیه است اما بمذهب فرق ناجیه...
نام کاتب و محل کتابت نامعلوم است.
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
نستعلیق و شکسته نستعلیق.
عناوین و نشانیها و اشکال قرمز و مشکی (نانوشته). اندازه متن: ۵/۱۵*۵/۸ سم.
فرنگی نخودی نازک.
مقوایی نازک سبز مغز پستهای.
از این اثر در فهرستهای این کتابخانه عامره نسخههای مکرری گزارش شده است و از آن جمله میتوان به نسخههای جدید به شمارههای ۱/ ۱۵۷۰۱، ۱۶۲۳۷ و ۱۶۷۳۰ نیز اشاره نمود. استاد منزوی گزارش نسبتا جامعی از نسخههای این شرح در کتابخانههای ایران و خارج از کشور بدست داده است.
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۳۲۴-۳۲۵.
شرح بیست باب در معرفت تقویم تالیف نظامالدین عبدالعلی بن محمد بیرجندی است که در سال ۹۶۶ یزدگردی برابر با سال ۱۰۰۵ق. بر اساس ماده تاریخ «استکمل الکتاب» از سوی ستارهشناس دوره شاه عباس صفوی (۹۹۶-۱۰۳۸ق) در یک مقدمه در بیان بعضی از الفاظ مصطلحه، سپس شرح ۲۰ باب، به انجام رسیده است.