«... بسمله، الحمدلله العلیم الحلیم و الصلوه و السلام علی رسول الکریم و علی آله... بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین... ابتداء المصنف بالبسمله للتیمن و التبرک فان لفظ الاسم...».
«و الاخت لاب لها سبعه اخوان النصف الثلثان السدس السقوط و اولاد الامام ثلثه السدس الثلث السقوط؛ تمت».
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
نستعلیق تحریری مایل به نسخ.
عنوانها و نشانیها قرمز و مشکی؛ اندازه متن: ۵/۱۰*۵/۴سم.
فرنگی نخودی.
2
1
این نسخه در حاشیه تصحیح گردیده است و حاشیه نویسی با نشانهای «قاضی جاه، شرح، تقریر، محمود، بدیع، ابی السعود، محمد و...» دارد.
در فواصل برگها، در هامش و... ابیات و رباعیات به فارسی از برخی شعرا، همچون جامی آمده است؛ بین برگهای (۱۰۹الف - ۱۱۲الف)، دو برگ از شرح فرایض سجاوندی، برگی از شرح الفواید الضیاییه جامی؛ برگی حاوی روایاتی نبوی (ص) در خصوص همسایه و رعایت حقوق آنها و نیز فضیلت صدقه و آیهی شریفهی (لن تنالو البر حتی تنفقوا مما تحبون)، ابیاتی به فارسی از هاتفی با این مطلع آمده است: اگر بیضه زاغ ظلمت سرشت نهی زیر طاووس باغ بهشت، و همچنین ابیاتی از نظامی با مطلع: درختی که تلخست آن را سرشت گرش در نشانی بباغ بهشت.
3
در انجام نسخه یک مهر هشت گوش «بنده خدا حسین» آمده است؛ مهر مربع «عبده حسن الموسوی».
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۱۷ - ۱۸.
شرح مزجی الفرایض، مشهور به فرایض شهابالدین، تالیف قاضی شهابالدین ابوحامد محمد (احمد) بن محمود بن احمد بن علی بن ابیطالب سیواسی است که اصل متن آن پیشتر، در همین فهرست، از نظر گذشت. از این اثر دو نسخه در کتابخانهی مرکزی آستان قدس رضوی - مشهد به شمارههای «۲۴۷۲» و «۱۰۳۲۲ض» و چند نسخهی دیگر نیز در کتابخانههای مهم خارج از کشور از سوی علیرضا قرهبلوط در معجم التاریخ (ج۲، ص ۱۵۴۱) معرفی شده است.
/ ابوالحسن فخرالدین علی بن محمد حسینی جرجانی شیرازی مشهور به «میر سید شریف» (در گذشته به سال ۸۱۶ق در شیراز)